GRUPO PLAZA

EMPRESAS DESDE EL INTERIOR | TRACKS MAESTRAT GESTIONA RUTES CICLOTURISTES PER LA COMARCA 

Xert promou el ciclisme de muntanya com a eix de desenvolupament turístic al Maestrat

1/10/2023 - 

CASTELLÓ. El patrimoni natural i cultural dels diferents municipis és un dels tresors que li donen identitat al territori. Descobrir llocs plens d'història o disfrutar de la natura són dues propostes que, any rere any, incrementen el seu nombre de seguidors. I una forma d'unir esport, cultura i natura és el ciclisme de muntanya, una pràctica que s'ha consolidat en els darrers temps i que cada vegada compta amb més adeptes.

I les comarques de Castelló són uns dels territoris més propicis per la seua pràctica. Un dels habituals pels camins i sendes és José Vicente Beltrán, que al costat de la seua parella, Inma Beteta, va aprofitar els seus coneixents del món de la bici i del territori per a obrir Tracks Maestrat. Des de Xert, l'empresa de cicloturisme està especialitzada en rutes creades amb l'objectiu de què el client gaudisca de les millors opcions que li ofereixen les comarques del Maestrat i dels Ports. 

Demanda popular

Baix el paraigua de la firma Tracks Bikefriendly, va ser l'any 2018 quan van encetar la iniciativa després de canviar la seua residència d'Almassora per la de Xert, explica Inma, qui confirma l'èxit dels circuits de bici de muntanya. "Des que vam començar, llevat el període de la pandemia, sempre hem tingut reserves, ja que és una pràctica molt demandada", assegura.

L'empresa ofereix diferents rutes per les comarques del Maestrat i Els Ports que van des de dues jornades fins a quatre. "Tota la gestió de les estades i els possibles contratemps amb la bici com la necessitat d'assistència mecànica, assessoria en ruta, lloguers de bicis i també trasllat de maletes al punt d'allotjament de cada jornada", explica Inma. 

Tant José com Inma coneixen el territori i això afavoreix eixa tasca d'acompanyament i assessorament. En aquest apartat, la gerent de la marca del Maestrat explica que al client se li ofereixen moltes activitats parcel·les tant per a grups com per a famílies, a més d'aconsellar-los el que poden veure a municipis com Morella, Sant Mateu o Peníscola, la gastronomia que poden degustar o guiar-los per a conèixer indrets com les diferents coves d'Art Rupestre Llevantí, declarat com a patrimoni de la humanitat. "Moltes vegades, la planificació dels viatges no dona per a poder gaudir de la riquesa patrimonial que hi ha a la comarca, així que alguna vegada hem tingut clientes que han repetit però en la família per a veure la comarca d'una altra manera".

Les reserves viatgen fins a Islàndia 

La procedència dels clients és normalment de zones com Catalunya, País Basc, Comunitat Valenciana o Madrid "i molts d'ells quan arriben i veuen les rutes que els hem preparat es queden sorpresos perquè pensen que és un territori més pla", assenyala Inma. Per al pròxim any tenen la reserva d'un grup d'Islàndia. Un dels atractius de les rutes que gestiona Tracks Maestrat és que van des de la muntanya fins a la platja a la zona de la Serra d'Irta de Peníscola, amb pobles agrícoles i també fortificacions de l'edat mitjana.

Allotjament rural i visites diverses

Després de crear l'empresa de cicloturisme, Inma va posar en marxa una agència de viatges a Xert, Alternativa Viajera, a través de la qual també rep reserves de cicloturistes i que també li serveix per a impulsar les comandes dels diferents apartaments i cases rurals que gestiona a la localitat del Maestrat. Inma explica que té diferents acords amb iniciatives turístiques i agroalimentàries de la zona que també ofereix als clients de Tracks Maestrat, "com són visites a empreses d'elaboració de formatges, a espais de multiaventura, a cellers de vi que ofereixen tastos o visites guiades a les oliveres mil·lenàries", explica. Aquesta és una manera de crear sinergies entre les diferents iniciatives de la comarca que permeten viure als seus pobles a les persones que els han posat en marxa.

La gerent de Tracks Maestrat explica que "el perfil de turista ha canviat molt en els darrers deu anys, ja que abans la major part del temps es passava a la casa rural i ara és necessari oferir activitats, perquè els clients les demanen". Tot aquest conglomerat turístic que ha format Inma a Xert rep el nom d'Escapadas en Castellón, marca que engloba totes les iniciatives turístiques que gestiona.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas