GRUPO PLAZA

el 10 d'agost

Les obres més conegudes de Vivaldi interpretades per València Original Art sonaran a Peníscola 

9/08/2017 - 

VALÈNCIA. El festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola que organitza l’Institut Valencià de Cultura en col·laboració amb la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Peníscola porta al castell del Papa Luna les obres més conegudes de Antonio Vivaldi ‘Les quatre estacions’ interpretades per l’orquestra d’instruments d’època Valencia Original Art sota la batuta de Barry Sargent. La data d'aquest concert serà el 10 d'agost, a les 22:300 hores. Completa el programa la Obertura-Suite 'Burlesque de Quixotte' de Georg Philipp Teleman.

La València Original Art és la primera orquestra professional de la Comunitat Valenciana especialitzada en la interpretació d'obres dels segles XVIII i XIX amb instruments d'època. Fundada en 2013, la València Original Art ha actuat en els principals auditoris de la Comunitat Valenciana, entre els quals es troben el Palau dels Arts Reina Sofia, l'Auditori de Castelló i el Teatre Principal d'Alacant.

Aquesta orquestra aposta per treballar amb músics valencians de projecció internacional i compta amb la col·laboració de mestres internacionals com Barry Sargent i Eric Hoeprich. Tots els seus membres estan especialitzats en la interpretació d'obres de repertori clàssic i romàntic seguint rigorosos criteris històrics. L'experiència d'assistir a un dels seus concerts significa traslladar-se en el temps i submergir-se en sonoritats pròximes a les quals s'escoltaven en temps de Mozart, Haydn o Beethoven.

Barry Sargent, que dirigirà la València Original Art i exercirà de concertino, a Peníscola ha sigut director i fundador de l'Orquestra Barroca de Sevilla i primer violí d'Al Ayre Español, així com concertino convidat del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, de l'Orquestra Ciutat de Granada, i de l'Orquestra Simfònica de Bilbao. També ha dirigit l'Orquestra de Las Palmas de Gran Canària i l'Orquestra Ciutat de Granada.

Es va formar al costat de mestres com Andor Toth, Gérard Poulet, i Monica Huggett i ha tocat en formacions tan prestigioses com Les Arts Florissants i Concerto Köln. Ha actuat en sales de concert de tot el món al costat d'artistes i mestres de la talla de Frans Brüggen, Ton Koopman, Jordi Savall o Nikolaus Harnoncourt.

Les quatre estacions’ que interpretarà l’orquestra és l’obra més popular de Vivaldi, es tracta d’un grup de quatre concerts per a violí i orquestra compostos al voltant de 1721. Vivaldi va publicar els concerts amb uns poemes d’acompanyament, possiblement escrits per ell mateix, que descrivien que volia representar la música en relació amb cadascuna de les estacions. Aquestes composicions són un del exemples més primerencs d’allò que després es va anomenar música programàtica o descriptiva. Per exemple l’hivern està pintat sovint amb tons obscurs i tètrics, pel contrari, l’estiu evoca l’opressió de la calor i fins i tot una tempesta a l’últim moviment.


Noticias relacionadas

La nave de los locos

Por qué Bad Bunny nos suaviza la vida

Hay que agarrarse al arte cuando vienen mal dadas. Artistas como Bad Bunny nos hacen olvidar las miserias cotidianas. El genio puertorriqueño es el capo de la música popular. Me cuento entre sus fanáticos.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme