GRUPO PLAZA

fotografia i comerç

Els mercats municipals s'obrin de nou als 'instagramers' amb el concurs 'Click Al Mercat'

En aquesta segona edició, el certamen augmenta a quatre els guardons per a la categoria d'Instagram i possibilita la participació d'aficionats a la secció de Reportatge

8/02/2018 - 

VALÈNCIA. Els Mercats Municipals de València tornen a convertir-se en epicentre artístic per a instagramers i amants de la fotografia amb el concurs de reportatges i imatges #ClickAlMercat. Així, després de “més de 2.000 imatges a les xarxes” i de comptar amb el treball d’uns 200 fotògrafs a la passada convocatòria, les seues portes s’obrin de nou per fer creativitat fins al 7 de març. Una iniciativa amb la qual es busca principalment “la visibilització digital” de la vida diària d’aquests centres “del producte fresc” que “vertebren els nostres barris”. 

Com a novetat, aquesta segona edició obri totalment els seus camps de participació, degut que els aficionats de la fotografia no sols podran participar amb la presentació d’una sèrie d’obres a la xarxa social- de quatre imatges-, sinó que a més hi podran enviar les seues creacions a la secció de reportatge- d’unes 10 o 15 representacions-, proposta a la qual abans sols podien accedir professionals del sector. Així, el clic es converteix “en una nova oportunitat” per a estudiants de màsters o cicle que vulguen crear als mercats. Una ampliació que respon a “les nombroses peticions” que aquests hi van fer. 

També, hi ha hagut canvis pel que fa a les dotacions econòmiques i a la quantitat de guardons que s’entreguen, i és que per aquesta ocasió el seleccionat al millor reportatge obtindrà un premi de 1.000 euros, mentre que a la secció d’Instagram hi haurà quatre propostes guanyadores que rebran una recompensa de 500 euros

Per al conseller de Comerç, Carlos Galiana, aquesta és una oportunitat realment bona “per trobar un nou públic als mercats, renovant així el tipus de compradors que solen visitar aquests espais”. Però, a més per a les seus organitzadores, Tania Castro i Pilar Almenar, “permet crear llaços” entre mercaders i ciutadans, e inclòs amb els artistes, els quals acaben “descobrint les peculiaritats que guarda cada espai”. “Al Mercat de Rojas Clemente hi ha menjar grec a domicili. Jo em vaig adonar fent Click al Mercat, de segur que algú més tampoc ho sap”, hi ha contat Tania Castro. O al seu torn per “ajudar a fer que tant turistes com població local pugen encontrar el seu centre més pròxim fent una simple recerca digital.” I per tal de reforçar eixos “llaços” aquest any Click al Mercat hi ha generat al voltant de 6.000 exemplars impresos d’informació i reportatges del concurs, que hi repartirà per tots els establiments de la ciutat.

A la seua inscripció, els fotògrafs podran elegir el Clicker que millor els represente entre els 216 que hi ha per escollir. Aquestes creacions de Gonzalo Gironés, dissenyador de la imatge gràfica de la campanya, serveixen com a acreditació oficial per als participants del concurs. “Hem volgut afegir les opcions de parelles, hi ha avis, gent posant per a una foto, el que volem és crear comunitat”, explica Pilar Almenar. 

En el concurs de reportatges, els fotògrafs podran recórrer els Mercats Municipals de València (tan ordinaris com a extraordinaris) per a realitzar les seues fotografies de forma lliure i tindran fins al dia 28 de febrer per a enviar els seus treballs. Mentre pel que fa als instagramers, s’organitzaran quatre rutes guiades d’unes 50 persones pels tres dels dotze mercats que hi ha a València. Les dates de les visites seran els dies 16, 17, 23 i 24 de febrer, i per a assistir s'haurà d'estar inscrit en el concurs. Les fotografies que realitzen en aquestes trobades hauran de ser publicades en forma de sèries en els seus perfils d'Instagram acompanyades dels hashtags del concurs que trobaran en les bases de la convocatòria i amb un màxim de quatre propostes per cadascú. 

Pel que fa al jurat, en aquesta edició hi estarà integrat per Pep Benlloch, director de Màster de Fotografia de la Universitat Politècnica de València i fundador de la galeria d'art Espai Visor; Biel Aliño, fotoperiodista per a l'agència EFE i El Mundo i representant dels fotoperiodistes en la Unió de Periodistes; i Anna Devís, arquitecta i instagramer de referència internacional amb més de 200.000 seguidors. 

Una vegada conclòs el termini de creació, el jurat seleccionarà deu finalistes de cada categoria que seran publicats en xarxes socials a partir del 3 de març. I el dia 7 es farà públic el nom dels guanyadors o guanyadores del concurs en el lliurament de premis oficial.


Noticias relacionadas

'DARK ROOM'

Laura Silleras: "He pasado por muchas etapas hasta encontrar mi propia mirada"

Por  - 

La fotógrafa valenciana abre por primera vez las puertas de su “cuarto oscuro” para presentarnos una selección muy íntima de toda su obra, desde los primeros trabajos sobre las bambalinas del circo y el boxeo hasta los más recientes y todavía inconclusos, centrados en temas como la catarsis en el mundo fallero y la transexualidad. Lanevera Gallery acoge hasta el 7 de enero esta muestra

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme