GRUPO PLAZA

concert al principal de valència

Miquel Landete: "El futur de l'escena musical ha de seguir per traçar una tira de concerts al teatre"

El rock torna al Principal de València de la mà de Senior i el Cor Brutal. La banda, integrada per Miquel Àngel Landete, oferirà el pròxim 23 de març el concert de presentació de 'Valenciana Vol.1', un homenatge a deu anys "d'amor per les cançons"

13/03/2018 - 

VALÈNCIA. Ja aplega, és el moment que el rock puge a l'escenari del Teatre Principal de València amb Senior i el Cor Brutal. "Feia temps que no sonaven guitarres per ací", recorda Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l'Institut Valencià de Cultura. Ho faran el pròxim divendres 23 de març en una cita que repassarà deu anys de vida "i d'amor per les cançons" amb l'acomiadament de la seua gira Valenciana Vol. 1. A més, no estaran sols. Junt amb Miquel Àngel Landete (veu i guitarra), Enrika Martín (veu, guitarra i teclats), Juanlu Tormo (veu i baix), i Rafa Ferreiro (veu, bateria i percussions), el grup estarà acompanyat per algunes veus de La síndrome Lomax i d'altra banda, La Teta Calva oferirà un espectacle de teatre.

Després d'acollir fa un temps les últimes actuacions d'Obrint Pas, i més recentment, d'Aspecat, de l'homenatge a Al Tall i als 40 anys de 'Tio Canya' o de la presentació d'Ultramar de Maria del Mar Bonet al Principal. Miquel Àngel Landete proposa que el futur de l'escena musical valenciana seguisca per "traçar una tira de concerts" al teatre valencià. "Que la música entre al teatre ens beneficia a tots. Necessitem que es permeta obrir les portes a un altre lloc que les sales", manifesta el músic. També ho considera el promotor del concert, Sergi Almiñana, a l'afirmar que "fa falta que els espais rellevants de la ciutat servisquen perquè el sector de la música es desenvolupe". Ho demanen davant d'una València amb "escassa oferta" de llocs per a tocar.

La realitat per al músic és que, a pesar de l'èxit que suposa complir deu anys al capdavant d'una agrupació, la música no li "dóna de menjar". Segons les seues paraules, el temps li ha permés "assolir la professionalització progressiva" del que fan tots junts amb Senior i El Cor Brutal. Tant de bo eixa experiència encara no els ha donat per a "guanyar diners". El marge que els facilita la realitat és la de seguir, moltes voltes, compaginant aquesta passió amb altres. "Tinc dues feines, aquesta i la docència. En part, el grup no ho ocupa tot perquè disfrute fent les dues", afegeix Landete.

Mireia Vilar, Carles Chiner, Miquel Àngel Landete, Roberto García, Marga Landete i Sergi Almiñana (d'esquerra a dreta).

Amb aquest desig de "llevar-li fronteres a l'art," fent del teatre un espai "no sols per a propostes escèniques", Senior i El Cor Brutal pugen a l'escenari en una nit assenyalada al costat de La Síndrome Lomax, grup que va col·laborar en la gravació de Valenciana Vol. 1. Així, ja han confirmat la seua presència Clara Andrés; David Carabén, vocalista de Mishima; Judit Casado, veu de Ventura i Euro-Trash Girl; Carles Chiner, creador de la banda valenciana Gener; Artur Estrada, de Nueva Vulcano; Jordi Lanuza, líder d’Inspira; Joan Pons, responsable d’El Petit de Cal Eril; Carles Sanjosé, de Sanjosex; Pau Vallvé; i Mireia Vilar. A més, Gilberto Aubán 'Gilbertástico' s’unirà a la formació instrumental del quartet. El valencià acompanyarà en les veus, els teclats i les percussions.

Les lletres romanen al voltant de versions de cançons popularitzades per Johnny Cash, Tom Waits, Cracker, Devendra Banhart i Courtney Barnett, entre d’altres. Uns temes que Landete va adaptar i interpretar en el seu moment. Totes amb un missatge que per a la directora adjunta de Música de l'IVC guarden "una implicació social" que demostra com la formació "no es miren al melic". "El que nosaltres volem és que la gent se'n vaja amb un somriure i dorma del tiró", expressa per la seua part Miquel Àngel Landete.

Fotos: EVA MÁÑEZ

Prèviament a l'actuació, La Teta Calva adaptarà el seu espectacle Llopis, per tal de sumar-se a la celebració, amb un xicotet fragment de l'obra. La trama, amb un tiny social, versa sobre els valls que separen Misisipi i Massanassa. Però sobretot és la història d'un que va voler ser algú. Protagonitzada i dirigida per Xavo Giménez, "Llopis sospira per uns instants. Aqueix sospir es converteix en història. Llopis mai va poder fugir. Llopis espera que el món siga un altre, però no. El seu món és el mateix cada matí. Un món que ho colpeja i ho acaricia per a seguir colpejant-ho després."

Així mateix, el concert comptarà amb la col·laboració de la Comissió d'Ajuda al Refugiat del País Valencià (CEAR), ONG que tracta de donar visibilitat a "la vulneració dels Drets Humans" en la frontera sud de l'Estat Espanyol. La cita servirà per a continuar la campanya Crea Refugi, amb el desig d'acollir persones sol·licitants de protecció internacional.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas