GRUPO PLAZA

Carcaixent bonifica 2.300 rebuts de la taxa de residus per reciclar a l'ecoparc

La localitat és una de les més beneficiades pel sistema d'ecopunts instal·lat pel Consorci de la Ribera i Valldigna

9/06/2020 - 

VALÈNCIA. El Consorci de la Ribera i Valldigna bonificarà una part de la taxa de Tractament de Residus a les  famílies i xicotets comerços que més reciclaren durant 2019 en la seua xarxa d'ecoparcs i ecomòbils. Carcaixent és una de les localitats de la comarca amb major nombre de beneficiats: 2.301. Tan sols l'ha superada Alzira amb 2.533.

Les bonificacions estan agrupades en tres trams en funció del nivell de reciclatge de residus que s'ha fet. En el primer, 261 carcaixentins s'estalviaran directament 12,66 euros de la taxa de tractament que es correspon amb el cost íntegre per habitatge de la part fixa pel manteniment i servei d'ecoparcs i ecomòbils. En el segon tram, 1.403 famílies i xicotets comerços veuran rebaixada la seua taxa en 6,33 €. Finalment, 637 rebuts més seran bonificats en un 5% de mitjana en funció de l'ús que hagen fet dels ecoparcs.

La xarxa d'ecoparcs i ecomòbils del Consorci de Ribera i Valldigna va posar en marxa el sistema d'ecopunts per quantificar l'esforç mediambiental realitzat per la ciutadania al fer un tractament responsable dels residus generats en l'àmbit domèstic. Com més punts s'acumulen en el seu compte, més opcions d'optar a una bonificació econòmica aplicada en la taxa de tractament de residus urbans.

Paco Salom, alcalde de Carcaixent i vicepresident segon del Consorci de Ribera i Valldigna, s'ha mostrat molt satisfet per l'alt nombre de rebuts que es bonificaran en la població, "proporcionalment, Carcaixent serà una de les localitats que més es beneficiaran d'aquesta iniciativa del consorci, que té com a objectiu fonamental que els residus domèstics no acaben en el nostre territori i contaminant el nostre entorn" ha declarat.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme