GRUPO PLAZA

tribuna libre / OPINIÓN

Compromís i el tancament de les brigades forestals

Foto: EFE/BIEL ALIÑO
15/07/2022 - 

Hem vist el disbarat ocasionat en l’incendi de Venta del Moro, on estant el foc estabilitzat, els responsables no tingueren en compte que cal repassar el perímetre abans d’abandonar el lloc, i l’incendi es va reproduir, arrasant el doble de les hectàrees afectades. Eixe treball es el que fan habitualment les brigades forestals de l’antiga IMELSA- DIVALTERRA, ara en el Consorci de bombers.

Però va i resulta que la direcció de Compromís, encapçalada per la vicepresidenta de la Diputació, Mª Josepa Amigó, han decidit tancar progressivament 27 de les 56 brigades existents, en concret 18 enguany, precisament les situades en els municipis en més massa forestal.

Després de 7 anys dirigint el Consorci de bombers, esta direcció encara no ha aprés que ELS INCENDIS S’APAGUEN EN HIVERN, i la prevenció està en mans de les brigades forestals. Fa poques setmanes l’oficina contra el canvi climàtic de les Nacions Unides emetia un informe en el que requeria als governs a augmentar les inversions en prevenció com a única eina exitosa contra els focs, però es veu que a la seu de Compromís no ha arribat.

Tampoc saben que la millor manera d’apagar un incendi es arribant el més prompte possible, i això es impossible fer-ho si t’emportes les brigades cap a les zones més urbanes, com pretenen fer.

Incendi de Venta del Moro. Foto: EFE/BIEL ALIÑO

Però no sols no atenen els informes d’incrementar la prevenció d’incendis, sinó que tampoc seguixen les directrius que totes les institucions europees recomanen per a evitar el despoblament de les zones forestals, que no son atres que l’estabilització de la població mitjançant la creació de llocs de treball en eixes zones. Lo contrari del que fa Compromís, i diguem lo contrari no només perquè traslladen les brigades a les zones més poblades, sinó perquè de les 179 vacants de brigadistes, que no volen cobrir, agafen el pressupost, del que sí disposen, per a crear 10 noves places d’administratius en la central de Valencia, a pesar de que han arribat 23 persones de la central de l’antiga Divalterra. Tot un destrellat, utilitzen pressupost destinat a les comarques per a concentrar-lo en la capital.

Però no sols no atenen les necessitats de la prevenció i dels pobles desfavorits, arribaren en la promesa de SALVAR A LES PERSONES, però sembla ser que no a totes, Divalterra, dirigida per el govern de la Diputació, o siga, ells mateixos, va iniciar un procés selectiu per a cobrir les vacants de brigadistes, a l’iniciar el procés d’integració en el Consorci de bombers, als opositors, que portaven mesos preparant-se i havien pagat la taxa, els digueren que el procés s’acabaria en el bombers, però la Sr. Amigó i la seua direcció de Compromís han decidit que no, anul·lant el procés i damunt tenen la cara de no tornar-los ni les taxes. Centenars de projectes de vida de les zones en risc de despoblació trencats pel capritx d’estos governants.

Trist però real.

...

Ximo Cunyà i Alcover es presidente del Sindicat Valencià Republicà

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas