GRUPO PLAZA

La Diputació dóna llum verda a un nou tram del Camí Natural Carcaixent-Dénia

La Diputació de València inclouria aquesta actuació en el seu projecte d'ampliació de la carretera CV-570

17/07/2020 - 

VALÈNCIA. L'alcalde de Carcaixent, Paco Salom, junt amb representants de l'ajuntament d'Alzira i Tavernes i el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez, s'han reunit amb el Diputat de Carreteres, Rafael Garcia, i personal tècnic de la Diputació de València per tal de buscar la col·laboració de l'ens provincial per finalitzar la recuperació del Camí Natural de l'antiga via ferroviària Carcaixent-Dénia, dins del programa de Camins Naturals del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

L'objectiu de la reunió era plantejar la col·laboració de la Diputació de València per acabar el tram pendent, d'uns 600 metres de llargària, que permetria connectar l'extrem oest del camí executat situat a l'altura de la Cova de les Meravelles (Alzira) amb la ruta ja finalitzada en l'institut de Carcaixent. Es completaria així la recuperació i condicionament d'un tram de 26,5 kilòmetres de la via ferroviària que discorria entre Carcaixent i Dénia, ara complementat amb la connexió amb l'estació de Tavernes i la seua platja.

Segons han explicat, els tècnics de la Diputació de València i el mateix diputat de carreteres, opinen que la petició de la Mancomunitat és relativament fàcil d'atendre, ja que el tram pendent s'inclouria en el projecte d'ampliació de la carretera CV-570. Així doncs, "es dissenyaria un vial específic per al tram ciclista pendent, buscant la solució més factible tant des del punt de vista tècnic, com també d'expropiació dels terrenys a hores d'ara ocupats per explotacions agrícoles", han explicat des de l'ajuntament de Carcaixent. Aquest projecte, una vegada finalitzat, connectaria les estacions de rodalies de Tavernes i Carcaixent, i també amb la d'Alzira.

Els assistents valoren la reunió com "molt positiva per la bona acollida que han mostrat tant el Diputat delegat, Rafael García, com els tècnics presents a la reunió, en tant que es tracta d'un projecte tècnicament assumible i d'una envergadura que entra dins de les possibilitats i plans de la Diputació". Segons es va manifestar durant l'encontre, és probable que la redacció del projecte s'elabore després de les vacances d'estiu i s'inicien les actuacions a partir del pròxim any. Mentrestant, és possible que s'implanten mesures de pacificació del trànsit en aquest tram de 600 metres "que millorarien les actuals condicions de circulació i la seguretat per a ciclistes i vianants en la zona".

Segons ha manifestat l’alcalde de Carcaixent, "el vistiplau de la Diputació és el pas definitiu que necessitava el projecte, ja que una actuació específica per al camí natural haguera estat difícil d'assumir pels ajuntaments i la Mancomunitat per les expropiacions que s'han de realitzar". "El fet que la Diputació contemple aquestes actuacions com a part del seu projecte d'ampliació de la CV-570 canvia radicalment el plantejament", ha assegurat Salom.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme