Hoy es 14 de diciembre
GRUPO PLAZA

Institut Valencià de Cultura

El Circuit Cultural inicia les projeccions de 40 produccions valencianes en set localitats

L'oferta de cinema valencià passa per les localitats d'Alboraia, Benetússer, Sueca, Bunyol, la Vila Joiosa, Petrer i el Puig de Santa Maria

2/11/2017 - 

VALÈNCIA. El Circuit Cultural Valencià, que depèn de l’Institut Valencià de Cultura, ha iniciat la temporada de projeccions de pel·lícules valencianes en set localitats valencianes. L'oferta de cinema valencià, conformada per unes quaranta produccions entre llargmetratges i curtmetratges, podrà veure's en els pròxims mesos a Alboraia, Benetússer, Sueca, Bunyol, la Vila Joiosa, Petrer i el Puig de Santa Maria.

El director general de l’Institut València de Cultura, Abel Guarinos, va recordar que “l’IVC i el Festival Mostra Viva del Mediterrani van organitzar fa unes setmanes un 'pitching' de cinema valencià per als programadors del Circuit Cultural Valencià amb l'objectiu de donar a conéixer la nostra oferta cinematogràfica per al 2017-2018. D'acord amb els objectius de territorialització del Pla estratègic cultural valencià Fes Cultura, estem promocionant i ampliant l'oferta cinematogràfica de cinema valencià i en valencià, així com el circuit d'exhibició a les comarques, perquè més poblacions puguen gaudir de les actuals creacions audiovisuals valencianes". Entre els llargmetratges destaquen El amor no es lo que era de Gabi Ochoa; La noche que mi madre mató a mi padre, d'Inés Paris; Ovidi: el making of de la pel·lícula que mai no es va fer, de Vicente Tamarit; Mil coses que fariaper tu, de Dídac Cervera; Brava, de Roser Aguilar, y La Familia. Dementia, de Giovanna Ribes.

La selecció de curtmetratges està formada per pel·lícules de les tres última edicions del catàleg Curts de promoció de curt valencià, entre les quals figuren: Bienvenido a casa, de Miguel León Marcos; The Neverending Wall, de Silvia Carpizo de Diego; Aburrimiento, de Gabi Ochoa; Apolo81, d'Óscar Bernácer; Bottle Battle, de María Pulido; Dent de lleó, de Jorge Bellver; Lucrecia, d'Eva Marín; The Right Way, d'Emilio Yebra; Tras los números, de Christian Feijóo; Clarke's Third Law, de Javier Valenzuela; Casitas, de Javier Marco; El criptozoólogo, de Vicente Mallols; Piva, de Jaume Quiles; La nit de l'oceà, de María Lorenzo; Honorio dos minutos de sol, de Paco Gisbert y Francisca Ramírez; Via tango, d'Adriana Navarro; El arte enguerra, d'Óscar Martín; El vendedor de humo, de Jaime Maestre y Lucas, d'Álex Montoya. 


Noticias relacionadas

EL CABECICUBO DE DOCUS, SERIES Y TV 

1981, el año de los obreros deprimidos, veteranos mutilados y policías corruptos

Por  - 

En la cartelera de 1981 se pudo ver El Príncipe de la ciudad, El camino de Cutter, Fuego en el cuerpo y Ladrón. Cuatro películas en un solo año que tenían los mismos temas en común: una sociedad con el trabajo degradado tras las crisis del petróleo, policía corrupta campando por sus respetos y gente que intenta salir adelante delinquiendo que justifica sus actos con razonamientos éticos: se puede ser injusto con el injusto

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas