Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

GRUPO PLAZA

L'Orquestra de València i la Banda Municipal 

El Palau de la Música ofereix concerts gratuïts per a celebrar el 9 d'Octubre 

4/10/2018 - 

VALÈNCIA. L'Orquestra de València i la Banda Municipal de València tornaran a protagonitzar els concerts gratuïts que commemoren la celebració del 9
d’Octubre. Els dies 5 i 7 estaran en el Palau de la Música, mentre que el 6 visitaran l'Auditori de Castelló.

Divendres 5 d'octubre, l'Orquestra de València presentarà al públic el seu nou programa, dirigit per Manuel Galduf, que destaca per l'homenatge a la compositora Matilde Salvador, que va faltar el passat any 2007.

L'Orquestra interpretarà, en primer lloc Ecos de la Alhambra del compositor valencià Luís Sánchez i la cantata 'Les Hores' per a cor, baríton solista orquestra, de Matilde Salvador, en la qual participaran el Cor de la Generalitat Valenciana i el baríton José Antonio López.

A més d'assídua al Palau de la Música, Matilde Salvador va ser una artista compromesa amb la cultura musical valenciana i la primera dona que va estrenar una òpera en el Liceu de Barcelona.

Així mateix, es podrà escoltar la suite simfònica 'Scheherazade' de Nicolai Rimski-Korsakov, basada en la col·lecció medieval àrab de relats escrits en Les Mil i Una Nits. El concert finalitzarà amb l'Himne de la Comunitat Valenciana del mestre Serrano.

Dissabte 6 d'octubre, l'Orquestra visitarà el Auditori de Castelló amb el mateix repertori.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, ha volgut convidar als valencians i valencianes a assistir i gaudir d'estos dos concerts, que estan protagonitzats, per la música, cantants i grups valencians. Per al director de la institució, Vicent Ros, el públic podrà escoltar dos programes que es caracteritzen pel "merescut" record a Matilde Salvador, amb una de les seues obres més importants.

Diumenge 7 d'octubre, la Banda Municipal i el seu titular Rafael Sanz-Espert, interpretarà un programa que engloba música de les tres províncies del territori valencià. El públic assistent podrà escoltar el pasdoble de concert Stachel d'Amparo Edo, Fadrell de Perfecte Artola, la simfonia per a instruments de vent Entorns d'Estimant Blanquer, la Rapsòdia Valenciana de Manuel Penella, Dinámicos de Francisco Valor, la marxa mora Kapytan de Saül Gómez, la Muixeranga al Cel de Juan Carlos Sempere, i les dos tradicionals Jota de Sant Jaume i el Bolero de L'Alcúdia. En el concert també participaran Xavier Benedito (‘Xavi de Bétera’) i Patxi Ferrer Real en el Cant d’Estil, la Colla Federal de la FVDiT, les Dansaires del Tramusser d'Almussafes, la Jove Muixeranga de València i la Rondalla 'Arnadí'

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email