GRUPO PLAZA

el dissabte 22 de juliol fins a la mitjanit

Els museus celebren la Gran Nit de la Fira

20/07/2023 - 

VALÈNCIA. L’Ajuntament de València obrirà fins a la mitjanit la Llotja i els museus municipals de la ciutat la nit de dissabte, 22 de juliol, en què se celebra la Gran Nit de la Fira. Així, els ciutadans i visitants que ho desitgen podran visitar fins a la mitjanit edificis tan singulars com la Llotja, el Museu del Corpus-Casa de les Roques, el Museu de la Ciutat, el Palau de Cervelló, el Centre Arqueològic de l’Almoina, la Casa Museu Benlliure, la Casa Museu Blasco Ibáñez, el Museu d’Història i el Museu de l’Arròs. 

Altres institucions, com el Ministeri de Cultura, la Generalitat i la Diputació de València, també obriran fins a la mitjanit els seus centres culturals ubicats a la ciutat. És el cas del Museu de Belles Arts, el Museu de Ceràmica González Martí, l’IVAM o el MUVIM, entre d’altres. Amb esta mesura, valencians i turistes podran visitar en horari nocturn els centres culturals més importants de València.  

L’obertura dels museus fins a la mitjanit s’afegeix a la resta d’actes previstos amb motiu de la Gran Nit de la Fira. Així, dissabte 22 de juliol, hi ha previstes actuacions musicals a distints punts del barri del Carme i també hi ha programada una cavalcada, que recorrerà la plaça de Tetuan, el carrer de la Pau, la plaça de la Reina, el carrer de Sant Vicent Màrtir, l’avinguda de Maria Cristina i la plaça del Mercat. Igualment, hi ha tot tipus d’actuacions per als amants de les arts escèniques i musicals. Així, està programada l’actuació d’una coral al Palau de Cervelló; la interpretació del cantant Christian Penalba, al Museu de l’Arròs; dansa, a la plaça de la Mare de Déu; jazz, a la Casa Museu Blasco Ibáñez; teatre, a la plaça del Mercat; swing, al Museu d’Història; música de tabal i dolçaina, a la plaça de la Mare de Déu; i humor, a la plaça del Pilar. També hi haurà una minimascletà a les 23 hores a la plaça del Mercat. 

Diumenge, 23 de juliol, també s’han programat contacontes, tallers i música per a públic infantil i familiar al Centre Cultural de la Beneficència i visites a les exposicions del Museu Valencià d’Etnologia i a l’IVAM. A més, la plaça Nova de l’Església de Benicalap acull una actuació de pallassos i activitats relacionades amb el món del circ. 

El programa del MuVIM

D’entre les activitats programades per al cap de setmana, destaca l’exitós Planetari del MuVIM que, amb la seua sessió ‘Un passeig pel Cosmos: descobrint els secrets de l’Univers’ acostarà als més menuts de la casa al coneixement de l’astronomia. Gràcies a aquesta eina tecnològica, xiquets i xiquetes podran gaudir d’una recreació del cel nocturn amb el moviment de la volta celeste, el dia i la nit, les estacions, les estreles i constel·lacions, els planetes, la Lluna i les seues fases, els eclipsis, les estreles fugaces, etc. A més, el MuVIM reserva les dues últimes sessions del Planetari per a públic adult, perquè també puguen participar i gaudir d’aquesta experiència immersiva.

Al llarg del dissabte, xiquets, xiquetes i les seues famílies també tindran l’oportunitat d’experimentar conjuntament en la Fira de la Ciència del MuVIM. Activitats interactives i divertides que estimularan la curiositat científica de menuts i grans i permetran als assistents explorar conceptes com la física, la química o la biologia. També hi haurà espai per a experimentar amb el talent plàstic, ja que s’ha programat un taller artístic infantil, on els xiquets i xiquetes (a partir de 5 anys) coneixeran més en profunditat la figura de Joaquín Sorolla en l’any del centenari de la seua mort i la seua obra ‘El Balandrito’.


next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas