GRUPO PLAZA

Idea gestiona 5,3 milions d'euros i arriba a més de 10.000 persones en Alzira durant 2019

Entre les principals activitats que ha portat endavant l’agència es troben els projectes europeus i el foment de l'ocupació de la formació

14/07/2020 - 

VALÈNCIA. L'Agència de Desenvolupament Local d'Alzira, Idea, ha presentat les xifres de 2019, un any en el qual ha comptat amb un pressupost de més de 5,3 milions d'euros, vora 250.000 euros més que l'exercici anterior. Un 25% d'aquests diners, és a dir, 1,3 milions d’euros vénen de fons municipals; mentre que el 75% restant, corresponen a fons d'altres administracions.

Segons han explicat des del consistori, 10.363 persones s'han vist beneficiades durant aquest exercici, entre programes formatius, emprenedors i foment empresarial, projectes europeus, accions comercials, promoció econòmica i mediació i conciliació laboral.

Malgrat això, l'alcalde d'Alzira, Diego Gómez, veu "molt complicat" assolir un dels objectius de la legislatura: reduir la xifra d'aturats per sota dels 3.000, ja que aquesta xifra s'ha incrementat a conseqüència de la crisi sanitària. Segons ha explicat el primer edil, al febrer hi havia al voltant de 3.400 aturats a la ciutat, mentre que les xifres de principis de juny creixen fins a les 4.060 persones a l'atur.

Una de les línies fonamentals d'actuació d'Idea, segons han assenyalat l'alcalde i la Directora de l'Agencia, Carmen Herrero, són els projectes europeus "de caràcter formatiu". Durant l'any 2019 han portat a terme 38 i han realitzat 154 mobilitats europees. De fet, s'ha incrementat els recursos destinats a l'Oficina de Projectes Europeus que ha passat de menys demig milió d'euros en 2018, a 1.112.179 euros durant aquest exercici.

Una altra de les potes d'aquesta agència de desenvolupament local són els programes formatius que han rebut una quantia important del pressupost: més d'1,5 milions d'euros per atendre 2.243 persones amb 20 projectes de formació. Entre aquestes iniciatives destaca l'Escola de Cuina que va nàixer l'any 2018 i que des d'aleshores ha format al voltant de 70 persones. Actualment disposa de 4 cursos i un total de 60 alumnes.

Respecte a l'orientació laboral i el foment del treball, Idea ha destinat més de 2 milions d'euros per portar a terme 237 contractes, repartits en 10 programes formatius, i han orientat a més de 3.300 veïns de la ciutat. El primer edil encara no sap com afectarà la crisi sanitària al pressupost destinat en 2020 per a l'agència de desenvolupament local d’Alzira, però veu "possible" gestionar els recursos que tenien previstos "i que arriben noves ajudes per part d'altres administracions".

La directora d'Idea, Carmen Herrero, ha explicat que "de moment no esperem canvis pel que fa als tallers d'ocupació ni tampoc als projectes de mobilitat internacional i esperem que enguany es mantinguen els diferents programes o fins i tot puguen créixer les subvencions. Per ara, la setmana passada s'ha confirmat l'atorgament de 75 mobilitats europees".

Amb la mirada posada en el futur, Diego Gómez ha anunciat que després de l'estiu es portaran a terme projectes com ara una companya de bons del comerç o la posada en marxa d'una plataforma de venda en línia per als comerços de la ciutat.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme