Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

GRUPO PLAZA

xavier rius continua amb la renovació

El sociòleg Joaquim Rius, nomenat nou director de la revista Debats

7/03/2016 - 

VALENCIA. Joaquim Rius Ulldemolins, sociòleg de la Universitat de València, dirigirà la nova etapa de la revista Debats. El nomenament, aprovat hui pel consell d’administració de la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i Investigació, editora de la publicació, a proposta del director de l’entitat, Vicent Flor, suposa un pas més en la renovació, d’estructures i de persones iniciada pel diputat de Cultura, Xavier Rius, per rellançar i potenciar l’activitat del Magnànim i recuperar el prestigi i el protagonisme perduts els últims anys.

Rius Ulldemolins, doctor format acadèmicament a la Universitat Autònoma de Barcelona i a l’École des Hautes Études en Sciences Sociales de París, ha desenvolupat diferents investigacions al voltant dels models de polítiques culturals públiques i la seua relació amb el desenvolupament urbà. Una de les més recents ha analitzat comparativament les estratègies de la promoció urbana basades en grans contenidors culturals, dits “elefants blancs” de l’arquitectura, a les ciutats de València i Barcelona.

“L’objectiu és convertir Debats en una revista central en les reflexions més actuals en el camp intel·lectual i acadèmic del País Valencià i a través de col·laboracions d’alt nivell internacional i estatal connectar els debats locals amb els debats globals”, ha explicat el diputat de Cultura, Xavier Rius.

En aquesta línia, Joaquim Rius assenyala que “la revista inclourà un ampli ventall de temàtiques de debat i anàlisi, però sempre lligades en torn de la cultura, el poder, la política, la identitat, el territori i el canvi social rellevants ací però amb intenció de convertir-se en un referent a nivell europeu i internacional. Abandonar la perspectiva exclusivament assagística i convertir-la en un instrument d’anàlisi de les problemàtiques emergents al voltant de la cultura i la societat contemporànies”.

Per aconseguir aquests objectius, el nou director renovarà a fons l’actual consell de redacció per a fer-lo més operatiu i crearà un consell científic assessor amb professors de prestigi de la Universitat de València i també d’altres de l’Estat i internacionals. Ambdós consells combinaran persones amb un ancoratge a la realitat cultural i social valenciana, persones amb capacitat per detectar nous debats socials i persones amb experiència en gestió de revistes acadèmiques d’àmbit nacional i internacional. Pel que fa als continguts, el projecte és que cada número de la revista incloga un dossier monogràfic amb diferents articles al voltant d’un tema, una secció miscel·lània amb articles de recerca, entrevistes a persones destacades per la seua trajectòria i ressenyes de llibres, especialment sobre temes culturals, socials i polítics relacionats amb el País Valencià.

Noticias relacionadas

SILLÓN OREJERO

Trouser Press, una de las mejores revistas de rock entre 1974 y 1984, escaneada y gratis online

Por  - 

Surgió como fanzine para comentar la agenda de conciertos de Nueva York y recordar a los grupos británicos de los 60, que en los 70 habían dejado de aparecer en los medios antes de la llegada del punk. En los 80, trataron de desafiar la voz cantante que llevaba la MTV, pero pronto descubrieron que el papel no tenía nada que hacer frente a la televisión. También habían cambiado los fans, ahora hacían más honor a su nombre, verdaderos fanáticos. Criticar cualquier aspecto de un artista les generaba problemas con ellos y con sus discográficas. Tiraron la toalla en el 84 y ahora se puede consultar toda esa evolución y su legado.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email