GRUPO PLAZA

Els Serveis Socials d'Alzira destinen més de 156.000 euros en ajudes durant l'estat d'alarma

La regidora Marina Mir calcula que s'han atés al voltant de les 4.500 persones

9/06/2020 - 

VALÈNCIA. L'emergència social derivada de la crisi sanitària de la Covid-19 ha exigit una ràpida resposta dels consistoris, la institució més pròxima a les persones. És el cas de l'Ajuntament d'Alzira que durant l'estat d'alarma, i fins al passat 22 de maig, ha destinat 156.705 euros en ajudes des del seu departament de Serveis Socials. L'àrea, dirigida per la regidora Marina Mir, calcula que ha atés al voltant de les 4.500 persones.

Aquestes prestacions, que formen part del Pla d'Emergència Social, han superat al total del pressupost de l'any passat, i han triplicat la despesa del mateix període l'any passat. La majoria d'aquestes ajudes econòmiques, 377, corresponen al mes d'abril, ja que coincideixen amb el no desemborsament dels subsidis de desocupació i els ERTOs. "S'ha ampliat la partida d'Ajudes d'Emergència. Està pressupostada aproximadament en 120.000 euros anuals, però ja portem gastats més de 140.000, i tenim previst continuar ampliant-la", ha explicat la regidora.

Des de Creu Roja, en col·laboració amb el consistori alzireny, també han ajudat les persones amb major necessitat amb el lliuramentde 819 lots de productes de necessitats bàsiques, aliments, neteja i higiene personal, a més de 67 targetes de compra de primera necessitat amb un import de17.000 euros. En aquest sentit, també s'han registrat 390 atencions en relació amb la prestació de la Renda Valenciana d'Inclusió i 64 noves sol·licituds d'informació.

La unitat destinada a combatre la violència de gènere tampoc ha abaixat la guàrdia durant aquests dos mesos i ha realitzat 10 noves actuacions d'urgència, que se sumen als 188 casos d'atenció telefònica personalitzada, seguiment i assessorament que ja estava gestionant laregidoria. De les 2.553 telefonades que ha rebut l'ajuntament durant aquest període per a resoldre diferents necessitats, 367 han estat noves altes, és a dir, persones que no havien passat mai per aquests serveis.

En el cas de la unitat d'atenció socioeducativa, s'ha afegit als 154 casos de seguiments a menors i famílies que ja realitzaven, l'atenció a menors afectats per la bretxa digital mitjançant la cessió de 30 tauletes i connexions wifi a 25 famílies. Així, la unitat d'atenció psicològica s'hacentrat en aquella població més vulnerable, com per exemple, els menors en situació de risc o les persones amb diversitat funcional, i han arribat a donar cobertura a 1.381 persones.

Per al segment de població més afectat per la crisi sanitària, les persones majors, s'han emprat serveis domiciliaris de proximitat. És el cas del servei d'ajuda a domicili de caràcter assistencial que ha ampliat la seua cobertura i ha incrementat els seus efectius durant l'estat d'alarma, realitzant més de sis serveis diaris. A més, han habilitat un nou servei: el telèfon del major, que junt amb la Unitat d'Atenció Psicològica ha dut a terme el programa preventiu de detecció i acompanyament personal telefònic a persones majors afectades per la solitud no desitjada. Gràcies a ell, el departament de Serveis Socials de l'Ajuntament d'Alzira ha tingut contacte amb 475 persones.

"Des de l'estiu passat, amb el Pla Municipal d'Envelliment Actiu, ja estàvem treballant per detectar a les persones majors que vivien soles a la nostra ciutat. Per tant, quan va arribar la pandèmia ja teníem aquesta feina feta, i vam poder arribar a aquestes persone sràpidament", ha argumentat Mir.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas