GRUPO PLAZA

DON BOSCO, segon guardó, I LA PLAÇA CHICHARRO el tercer

Societat Club 53: Primer Premi de les Falles de Borriana 

| 18/03/2023 | 3 min, 33 seg

CASTELLÓ. La falla Societat Club 53 s'ha endut el màxim guardó, el premi a la millor falla de Borriana d'enguany en la categoria especial, que s'ha alçat també amb els premis d'Enginy i Gracia, a la millor Pintura, al millor Acabat i al millor Conjunt. Per part seua, la falla del Barri València ha aconseguit el primer de categoria especial infantil, a més dels d'Enginy i Gracia, millor Pintura, millor Acabat i al millor Conjunt.

El segon dels premis d'especial ha sigut per a la falla Don Bosco i el tercer per al monument de la plaça Chicharro. En categoria infantil especial el segon premi ha sigut per a Societat Club 53 i el tercer per a la falla Don Bosco.

La lectura de l'acta de la Junta Local Fallera va tindre lloc  en el saló de plens de l'Ajuntament presidida per l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, les reines falleres, Silvia Navarro i Maria Olivas, i el president de la Federació de Falles, Salvador Doménech, amb la presència de les corts d'honor i dames de la ciutat i de representants de la Junta Local Fallera.

L'acte de lliurament de premis de les falles, enguany, igual que l'any passat, no va ser en la Llar fallera, sinó en la plaça Major, fins on van acudir les comissions de manera escalonada, i des de l'escenari instal·lat per a l'ofrena a la Mare de Déu de la Misericòrdia han rebut els seus guardons de mans de les màximes representants falleres de 2023, Silvia Navarro i Maria Olivas.

Altres premis

En la primera categoria el primer premi en monuments grans ha sigut per a la falla Barri la Mercé, el segon per a la Societat Centre Espanya i el tercer per al Barri Quarts de Calatrava. En segona categoria, els premis han recaigut el primer en el Barri la Vila, segon per al Barri La Ravalera, tercer per a Rei Jaume I, quart Barri l’Escorredor i quint per a Societat Club Ortega.

El premi ‘Cendra-Quino Puig’ a la millor crítica local se l'ha emportat la falla Don Bosco i els guardons per als millors llibrets de falla han recaigut el primer premi en Don Bosco, segon per a Barri la Mercé, tercer per al Barri València, quart plaça Chicharro, quint Barri La Ravalera, sext Barri La Vila, seté Barri d’Onda i huité Barri Quarts de Calatrava.

Per part seua, els premis per a les falles infantils de primera categoria han correspost: el primer a la falla Plaça Chicharro, seguida de la Societat Centre Espanya, i Barri la Vila.

El primer premi d'activitat fallera de l'exercici 2023 ha sigut per a la falla Barri València, el segon per a Barri La Mercé, tercer per a Don Bosco, quart per al Barri La Vila, quint Societat Club 53, sext Societat Centre Espanya, seté Plaça Chicharro i huité per al Barri Quarts de Calatrava.

Després del lliurament dels guardons, Maria Josep Safont ha felicitat a totes i cadascuna de les 18 agrupacions falleres “per la seua labor i esforç, que han aconseguit de nou que enguany les Falles de Borriana se superen i renoven la seua esplendor, demostrant el seu lliurament i les seues qualitats”.

Així mateix, l'alcaldessa ha animat a continuar gaudint en la recta final de les festes amb l'harmonia, la responsabilitat i el civisme que caracteritza a la ciutadania de Borriana, i ha apel·lat al respecte als horaris de la zona de carpes per tal que, combinats amb la "prudència i la sensatesa", Borriana aconseguisca tindre unes festes falleres "segures i amb les mínimes incidències i molèsties".

Per la seua part , Sara Molina ha manifestat que “hem tornat a disfrutar d'una gala de premis de les falles en la qual l'alegria, l'esportivitat fallera i l'emoció han sigut les protagonistes”.

A més, ha afegit que les falles simbolitzen la purificació i la renovació primaveral, “són molt més que una festa, perquè es combina tradició, sàtira, art, cultura i també solidaritat, i comporta una gran activitat social i econòmica”.


next