GRUPO PLAZA

ENTREVISTA AL ALCALDE DEL PUIG DE SANTA MARÍA TRAS CONSEGUIR LA ALCALDÍA

Vicent Porta: "Al Puig tenim una falta d'habitatge molt gran"

30/08/2023 - 

VALÈNCIA. Vicent Porta Carreras és l'actual alcalde d'El Puig de Santamaria, pertanyent al partit Compromís. Amb una carrera política que es remunta a l'any 1999, va començar com a Regidor a l'Ajuntament i ha mantingut el seu rol representatiu en diverses legislatures. Actualment ha arribat a l’alcaldia amb dos regidors mitjançant un acord d’alternança amb el PSOE, que obtindrà l’alcaldia dins de dos anys.

A més de la seua alcaldia, Porta també desenvolupa funcions en l'àmbit municipal, abastant àrees com Manteniment Urbà, Agricultura, Medi Ambient i Planificació Territorial, aquesta última compartida amb Marc Oriola. La seua experiència inclou una llarga dedicació al sector agrícola com a agricultor autònom des de 1977, així com el seu paper com a president de la Comunitat de Regants Terres Arrosseres des de l'any 2000. 

Aquesta sòlida trajectòria política el posiciona com una figura destacada en la direcció d'El Puig de Santamaria. El nou edil ens explica en esta entrevista com assumirà l’alcaldia i com desenvoluparà els projectes del seu programa durant els propers dos anys. 

Ajuntament de El Puig

- Com estan sent estos primers mesos d'alcaldia?

Molta faena, però il·lusionat. Anem a intentar dur a terme durant estos dos anys tots es punts que nosaltres dúiem en el nostre programa, o almenys els màxim possibles, i anem a treballar que també es complisquen en els últims dos anys.

- S'esperava arribar a l’alcaldia? 

La veritat és que estic vint-i-quatre anys de concejal i no m'ha fet mai això de l'alcaldia. Però esta vegada, la veritat és que sí que tenia il·lusió.

- Quins són els primers punts en què s'ha centrat aquest mandat?

Sobretot en la vivenda de protecció oficial, que no tenim. Anem a començar amb el PAI de l'estació. Tenim una falta d'habitatge molt gran i anem a començar primer per ahí. Després tenim una necessitat, almenys per a realitzar els actes culturals, de fer l'auditori tan prompte com es puga. Hi ha d'altres punts amb interessants, però eixos dos punts van a ser en què anem a basar els primers anys.

- I en matèria d'urbanisme, quines altres actuacions aneu a dur a terme? 

Aprofitant el abans hi ha ja en Sagunt, nosaltres també volem avançar el polígon industrial per poder aprofitar se també. I això, junt amb el que ja hem dit de el PAI de l’estació, que és com ens referim al de la vivenda, son pràcticament els dos primers passos que anem a pegar.

-  Quina posició és la vostra posició respecte al PAI de la platja Nord del Puig?

“NO ANEM A DEIXAR QUE ES BOTEN NINGUNA ORDENANÇA MUNICIPAL”.

Nosaltres hem vingut ací i s’hem trobat amb tots els permisos, totes les autoritzacions... Tot. És dir, nosaltres en contra d'això no podem anar perquè seria una il·legalitat. Sí que és veritat que anem a estar pendents de que es complisca i amb tota la legalitat vigent i que es faça conforme es tinga que fer. No anem a deixar que es boten ninguna llei i ninguna ordenança municipal. Això ho tenim molt clar, però s’ho hem trobat tot aprovat, així que no podem fer res.

-  Quin diries que és el punt fort del vostre govern actual?

Que els veïns i veïnes tenen la porta oberta per exposar-nos tots els problemes i necessitats que puguen tindre els habitants del nostre poble. I, sobretot, allò que destaca de la nostra alcaldia és que no parem de treballar, treballar i treballar.

- Quin és el punt dèbil del Puig actualment?

"El pressupost és el més fluix que hem trobat".

Pressupostos. El pressupost és el més fluix que hem trobat. Estem treballant molt en intervenció i s’estem estrenyent molt el cinturó. Hi ha molts projectes que volguérem tirar endavant i els recursos i des de tresoreria ens paren, amb molta raó. Si no hi ha diners, no es poden fer les coses.

- Compromís no havia arribat mai a l’alcaldia, que voleu dur a terme ara que teniu l’oportunitat i els recursos?

Hi ha moltes coses que han volgut fer i no hem pogut. En este moment, com dic, la restricció econòmica que anem a tindre enguany, almenys, ens para en molts punts. Per tant, dir què és allò que volem avançar del nostre programa particular, no et sabria dir. Anem a basar-nos en allò que hem acordat els dos partits de l'equip de govern i tirar endavant en tot el que es puga.

- Què aspectes milloraria dels quatre anys anteriors?

"La nostra intensió és corregir totes les coses que no s’hagen fet bé".

No els vaig a valorar. La nostra intensió és corregir totes les coses que no s’hagen fet bé i intentar que en aquesta legislatura compartida no es repetisquen. Ara de moment anem a treballar conjuntament en tots els punts que estem d’acord. En els altres, més avant ja els valorarem.

- Com és governar en coalició amb el PSOE?

Som dos partits polítics que estem treballant en equip i duguent-se bé. En acabar els punts de discòrdia ja els mirarem més endavant. Tenim una fulla de treball, entre els dos partits i anem a intentar que es complisca tot lo que puga ser.

- Què creu que esperen els seus votants?

Els nostres votants esperen moltes coses. El que passa és que quan estàs fora mires les coses, però quan estàs ací dins veus els problemes que tens. Nosaltres sí que estem mes en contacte en un grup de gent nostra i expliquem, amb tots els arguments que podem, com està la situació. De moment estan comprenent-ho i estan ajudant-nos. Però de moment tant nosaltres com els nostres votants estem valorant la situació que hi ha.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas