GRUPO PLAZA

s'inaugura amb un ritual de música, narració i arts

Vilafranca crea un 'Museu del temps' amb el soterrament de set objectes personals

| 19/11/2023 | 1 min, 15 seg

CASTELLÓ. El Museu del Temps ha arribat a Vilafranca este cap de setmana. És un projecte d'art comunitari mitjançant el qual se soterraran set objectes a les Fonts del Llosar. Els objectes pertanyen a persones i col·lectius de Vilafranca que conservaran una història i un objecte i els protegiran del pas del temps.

El ritual consistirà en soterrar els objectes en diferents punts de les Fonts del Llosar, acompanyats amb música, narració i arts plàstiques, per a crear una especie de càpsula del temps. Les zones on se soterren els objectes tindran un codi QR que estarà vinculat a la seua història i a un mapa dels soterraments. L'activitat es du a terme dissabte i diumenge 18 i 19 de novembre a les 11.30 h.

José Antonio Portillo és l'impulsor i director de la idea. La música és de Julián González, les il·lustracions de Carmen Puchol i els textos de Núria Aparici. El projecte té el seu origen en la novel·la Momo (1973) de Michael Ende, que reflexiona sobre el concepte del temps i el seu ús. A més, s'ha fet en diferents espais d'Espanya i d'altres països; en cada lloc els objectes se soterren en diferents zones, llocs de la ciutat, museus, o a l'aire lliure. En el cas de Vilafranca, al tractar-se de les Fonts del Llosar, es formarà un museu a l'aire lliure.

next