GRUPO PLAZA

'VALÈNCIA IS THE NEW BLACK'

Oci familiar alternatiu: escapar de la tirania del 'xiquiparc' és possible

18/12/2015 - 

VALÈNCIA. Que sí, que tindre fills et canvia la vida. Que està clar que la paternitat és sinònim de sacrifici. Que tots sabem que s’ha d’aprofitar per a viure al màxim abans que arriben els xiquets, perquè després ja res no serà el mateix... Però no ens n’estem passant? Ser pare implica fer renúncies... però de veritat és necessari haver de trencar amb absolutament tota la teua vida anterior?

En un intent de renovar l’entreteniment de la família, València ha parit els últims anys un programa interessant d’activitats infantils per a pares molons. Totes elles, no obstant, no eximixen del consegüent divorci amb les amistats sense descendència o child-unfriendly.

Que l’oci familiar està excessivament infantilitzat és un fet. Però que hi ha vida social adulta després de la paternitat, també. I la solució no és deixar-se el jornal en nannies. Heus ací algunes propostes per als pares que estiguen farts de ser una taza, una tetera, una cuchara y un tenedor:

Un aperitiu en Muez

Gastrollibreria-café en una antiga ferreteria prop de la Llotja. Un singular espai que inclou una xicoteta zona infantil, suficient per a que els pares puguen disfrutar relaxats de la seua carta de vermuts i cerveses artesanals. “La veritat és que m’ha sorprés l’èxit que està tenint. És un al·licient important que molts clients tenen per a vindre, i així m’ho fan saber. Eixir amb xiquets condiciona molt i jo tenia clar que, si tenia lloc, havia de muntar un espai per a ells. I ho vaig fer pensant tant en la gent amb fills com en qui no els té. Tots poden estar a gust així. Quant al tipus de zona infantil, hem tractat de respectar l’essència de Muez. Si ací tot gira entorn de la cuina i està relacionat amb la gastronomia, havíem de posar una cuineta!”, explica la gerent del local, Ruth Boeto.

Una pel·li als Lys. Per a fer un break en el calvari Disney

Els xiquets es queden amb monitors en la Zona Mini Lys que els cines acaben d’habilitar. Els majors veuen pel·lícules de majors. Sembla mentida que no existira açò abans!

De tapes al Rodamón de Russafa

Picadeta de qualitat inspirada en diverses cuines del món, uns vins com Peñín mana i un espai ad hoc per a la canalla. What else?

Entrenar al Gimnàs Atalanta Ronda Nord

Això d’abandonar-se perquè amb fills no tens temps per a res ja no val com a excusa. Habemus gimnasos amb ludoteca, i l’Atalanta és un d’ells. Mai convertir-se en una MILF (o un DILF) havia estat tan a l’abast. “Hem volgut solucionar-los als pares el principal problema que tenen a l’hora de fer exercici. Nosaltres permetem els socis portar al gimnàs els seus fills que, bé es queden a la ludoteca, o bé realitzen activitats esportives infantils. Pensem, a més, que pot resultar molt positiu per a la seua educació. Els xiquets són esponges i acaben reproduint els comportaments dels pares; si van habitualment a entrenar amb ells, és molt probable que desenvolupen un interés per l’esport”, afirma Juan Carlos Gómez Pantoja, director del club esportiu.

De dinar a La Reina

Restaurant cuqui i hipercèntric, al costat de la plaça homònima. Amb espai infantil i monitor debades tots els caps de setmana. Per a quedar-se a viure...

FOTO: LA REINA

Els llibres de l’editorial Litera

Concretament els títols: “100 pelis de adultos para ver con niños” i ”100 canciones de adultos para oír con niños”. Un bon grapat d’alternatives al Cantajuegos, que no posen en perill la salut mental dels pares. “L’èxit, tant de vendes com de repercussió, que han tingut estos llibres ens fa pensar que hi ha molts pares cansats de vore Toy Story o Frozen una i altra vegada amb els seus fills. Està clar que no tot el que es fa per a un públic adult és apte per a compartir amb xiquets, però hi ha molts productes que sí que ho són i paga la pena disfrutar-los en família. Tots els membres ixen guanyant. De vegades se’ns oblida que els xiquets són persones, i no una subcategoria”, explica Juan Romero, editor d’esta empresa valenciana.

Una vesprada de dissabte a l’Ubik

Cafeteria-llibreria epicentre de Russafa amb hiperactivitat cultural. Programació boho-chic per als majors, i tallers els dissabtes per als menuts. Gintònic o clarió en mà, tots devanits.

Compres tranquil·les en Carrefour Campanar

Per a no acabar amb el carro de la compra de Hansel i Gretel. El xiquet es queda fent manualitats en un espai infantil amb monitors. L’adult s’estalvia les clàssiques rabietes de supermercat i fa una compra racional, o almenys ho intenta...

Un matí de diumenge a la terrassa de La Rambleta

Aire lliure + música sol ser un bon binomi per aquietar les feres de la casa. L’última Terrassa Movistar de l’any, este diumenge a les 12h., promet ser tota una festa. O una surf&roll vermouth party, segons anuncien els seus organitzadors. Mambo Jambo & A-phonics amenacen amb fer-nos ballar a tots irrefrenablement amb el seu rock-surf d’estil 50 i 60. La prova la poden fer debades amb invitació.

De festival: Feretes i cançonetes

Botifarra, Aspencat, Gener, Clara Andrés, Xavi Sarrià, Auxili, Atupa, Borja Penalba, Mireia Vives... No és el Feslloch, però té un cartell semblant. El 26 i 27 de desembre la Beneficència organitza debades este festival per a tota la família nascut per a suplir les mancances de la cultura infantil en valencià, i que reproduirà bona part de les playlists dels progenitors.

De visita al museu

Potser la millor manera d’evitar acabar més estressat que Ben Stiller en Noche en el museo siga deixar en mans d’especialistes la didàctica artística dels més menuts. En el Museu de Belles Arts, l’IVAM o la Beneficència ho saben, i per això oferixen habitualment tallers infantils.

Són només 11 idees salvavides per a no acabar com Ned Flanders. Utilitzen-les els pares en risc d’ofegar la seua vida social en una piscina de boles. Si ja han entrat en l’espiral Princelandia, consulten amb el seu farmacèutic.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme