GRUPO PLAZA

El Consorci de la Ribera aposta per donar un nou impuls a un turisme de qualitat i desestacionalitzat

27/11/2023 - 

VALÈNCIA (VP). El Consorci de la Ribera, entitat que uneix les Mancomunitats de la Ribera Alta i la Ribera Baixa, reforça el seu compromís amb el desenvolupament sostenible de la regió a través de noves iniciatives turístiques. En aquest context, El Pla de Dinamització i Governança Turística del Consorci, amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana i la diputació provincial de València, ha organitzat les II Jornades de Cicloturisme Ribera de Xúquer, en col·laboració amb l'Àrea de Turisme de Carcaixent i altres agents del sector.

Aquestes jornades van tenir lloc el dia 23 de novembre a Carcaixent, concretament a l’Hotel City Express San Fernando, i van reunir a representants del sector públic i privat per abordar temes rellevants per al desenvolupament del cicloturisme a la regió així com de la sensibilització turística del Consorci.

L'acte va ser inaugurat per Fina Naya, regidora de Turisme, Promoció Econòmica i Arxius de Carcaixent, i va comptar amb l’assistència del president del Consorci Ribera de Xúquer, Óscar Navarro, en representació de l’entitat organitzadora, així com altres destacats ponents del sector, com José Manuel Almerich, geògraf i escriptor, i Guissepe Grezzi, polític i activista.

Dins de les jornades, es van abordar temes rellevants per al cicloturisme, com la recuperació d'espai públic, la creació d'infraestructures i les possibilitats que ofereix la bicicleta com a mitjà de transport i turisme sostenible. A més, es va destacar la importància de millorar les infraestructures ciclistes per a fomentar el cicloturisme a la regió.

Una part destacada de les jornades va ser la taula redona, moderada per José Manuel Almerich, on representants d'empreses del sector van presentar les seues propostes per potenciar les possibilitats turístiques, especialment en el camp del cicloturisme a la Ribera.

La primera part del dia va concloure amb les paraules de Paqui Momparler, actual Presidenta de la Mancomunitat de la Ribera Alta i alcaldessa de Senyera. A més, els assistents van tenir l'oportunitat de gaudir d'una degustació de productes de proximitat del Club de Producte del Consorci de la Ribera, el qual agrupa diferents comerços del territori amb el kilòmetre 0 i la qualitat gastronòmica com a denominador comú. A més, aquestes empreses es converteixen en una peça clau a l’hora d’oferir experiències turístiques diferents i completes.

Durant la segona part de les jornades, amb la guia d'Almerich, expert en cicloturisme i moderador, el grup va iniciar una emocionant excursió en bicicleta des del mateix hotel. Seguint el Camí de Llevant en direcció a Alzira per evitar el trànsit motoritzat, van explorar els monuments més emblemàtics de la ciutat i el seu encantador nucli històric. Posteriorment, la ruta els va portar a través del Camí de l'Arena i els Horts d'Alinyó i Sandalio, fins a arribar a la Font Nova i la Font de la Garrofera. Després van tornar per la serra de Corbera i van continuar, a l'altura del Portitxol, per la Via Verda de l'Antic Trenet des del límit amb la comarca de la Safor fins a Carcaixent. 

Aquest tram d'uns 16 km aproximadament transcorre íntegrament per la plataforma del ferrocarril convertida en via verda, i van poder observar les millores realitzades que s'havien comentat a les ponències del matí pel tècnic de Medi Ambient de la Mancomunitat. També van destacar l'ampliació de la ruta i, sobretot, les intervencions per millorar la seguretat del ciclista.

Amb aquestes iniciatives, el Consorci de la Ribera reafirma el seu compromís amb el desenvolupament sostenible i la promoció del turisme a la zona, posant un especial èmfasi en el cicloturisme com a recurs clau per a la dinamització econòmica i la preservació del patrimoni natural i cultural de la Ribera del Xúquer.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas