GRUPO PLAZA

23 DE MARÇ DE 2018 

El Teatre Principal alça el teló ben amunt per a un gran concert de rock: Senior i el Cor Brutal

26/09/2017 - 

VALÈNCIA. Senior i el Cor Brutal acomiadarà la gira de Valenciana Vol. 1 al Teatre Principal. Serà el proper 23 de març de 2018 i la data ja és tota una fita pels múltiples significats del directe. Primer, perquè –encara que el rock ha entrat alguna vegada al Principal– pot ser mai no ho havia fet en valencià i amb una veu no militant de qui programa (de fet,  més aviat una veu crítica); en segon lloc, perquè serà l’ocasió per enregistrar un documental al voltant de Senior i el Cor Brutal, potser la millor banda del rock del País Valencià des de fa una dècada; per últim, perquè la sala  provarà la resistència a uns volums i a uns públics insòlits per a la seua història.

Senior (Miquel Àngel Landete) no farà un directe qualsevol. La seua intenció era la d’arredonir els últims anys treballant en Valenciana Vol. 1 amb un gran concert: “per a mi és súper important vore dos guitarres elèctriques sonant a tot drap al Principal. No podem dir que no haja succeït abans o des de fa 30 anys, però que un grup de rock com nosaltres, estàndard en el millor sentit, puga actuar al principal és molt especial”. Ell mateix diu amb un somriure al rostres que el rock convencional arriba al Principal “ara que ja és un génere quasi fora d’onda, no tan viu com ara el hip hop o uns altres, però encara amb capacitat per redimensionar l’entitat del Principal”.

Landete ho diu amb respecte cap a l’espai. Tant és així que, inspirat pel que conta que va vore a una de les últimes gires de Eels, tracta de trobar ara uns teloners “vinculats a les arts escèniques. M’agradaria que tinguera relació amb el concepte del rock, però en qualsevol cas que no siga previsible ni un grup musical”. En Valenciana Vol. 1 la banda havia refet alguns clàssics del rock amb grans veus i músics de l’escena rock al País Valencià, Catalunya o Balears: “estem mirant les agendes, però molts d’ells estaran al principal”. A més d’un equip de so especialment contactat per a la fita, els teloners i els convidats marcaran una nit per a recordar.

Tot i així, el grup promou l’enregistrament del directe en un documental: “no vullc que siga el típic DVD del directe sense més”. Eixe vídeo de ‘Senior i el Cor Brutal al Principal de València’ també inclourà converses o una part més enllà de les cançons. El grup també tanca en estos dies la producció audiovisual per fer “un record d’este moment”.

Foto: EVA MÁÑEZ 

La fi d’una etapa per a Senior

Landete diu ara que el concert del Principal “no només tancarà l’etapa de Valenciana, sinó una forma de relacionar-nos en el grup, de pensar i fer les coses...“. El músic valencià avança que ja té “el 80% del nou disc fet”, encara que pretén que les dinàmiques i la música, a partir del 23 de març, mostren a un altre Senior i el Cor Brutal: “ens hem fet majors, se’ns complica més assajar. És hora de redibuixar-nos i de planificar una altra forma de ser. És hora que la nostra música també es faça preguntes que encara no s’ha fet”.

Mentres tant, el disc ha viscut una vida agitada al voltant d’una gira que “ha funcionat molt bé als dos nivells: amb els quatre tocant i quan han aparegut les col·laboracions”. Van gaudir del directe a l’últim Mercat de Música Viva de Vic, però també al Vida Festival i tants altres moments inesborrables d’esta última etapa. 

És un dels últims capítols d’un període en què han trobat nous públics, en gran mesura gràcies a la companyia dels artistes convidats a participar en Valenciana Vol. 1. També alguns fans als qui els agraden les cançons de Cracker, The War On Drugs, Grupo de Expertos Solynieve, Johnny Cash o The New Pornographers. Al Principal, el proper 23 de març, Senior i el Cor Brutal tancarà una etapa, però també obrirà l’oportunitat del rock i les músiques populars actuals al amfiteatre dels valencians. (A l’escenari més emblemàtic dels valencians?)

Quan ara fa un any els responsables de l’Institut Valencià de Cultura celebraven que havien venut totes les localitats de ‘Reviscola Tio Canya’ algú, al hall del Carrer de les Barques, els comentava: “el que seria tot un èxit és que algú com Senior poguera actuar al Principal i també venguera totes les entrades”. La fita ha passat de desig a realitat i, qui sap, potser també a realitat de sold out. Les entrades eixiran en les pròximes setmanes a la venda. 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme