GRUPO PLAZA

Consell Valencià de Cultura

La Biblioteca Pública de València durà el nom de l'arxivera i historiadora Pilar Faus

24/10/2017 - 

VALÈNCIA. En la seu del Consell Valencià de Cultura s’ha rebut, amb especial satisfacció, la notícia que la Secretaria d’Estat de Cultura ha autoritzat el nom de Pilar Faus per a la Biblioteca Pública de l’Estat a València.

Cal recordar que la il·lustre arxivera i historiadora va ser membre del Consell en els anys noranta (1994-1998), quan va desplegar un treball seriós i enèrgic a favor de la xarxa de biblioteques públiques de tot el territori valencià.

Ara fa un any, el Consell va organitzar unes jornades sobre biblioteques amb una sèrie de compareixences que, al final, desembocaren en un informe sobre el sector que va ser molt ben rebut. També, el 24 d’octubre de l’any passat, fent-la coincidir amb el Dia Mundial de les Biblioteques, al Palau de Forcalló es va organitzar una taula redona d’homenatge a la gran historiadora i arxivera, en què es va recordar la seua figura i la seua tasca ingent.

Del Consell Valencià de Cultura va sorgir, en aquell moment, la idea d’afegirel seu nom a la Biblioteca Pública de l’Estat a València. Per aconseguir-ho, va elaborar un manifest obert a adhesions públiques que, al final, es va fer arribar al Ministeri de Cultura.Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email