GRUPO PLAZA

nou disc

La cantautora valenciana Ana Zomeño juga amb el pop i els sons brasilers en ‘De tierra y decisiones’

25/03/2023 - 

VALÈNCIA. La cantautora valenciana Ana Zomeño presenta“De tierra y decisiones”, el seu primer treball discogràfic de llarga durada i enel que conviuen cançons en castellà i en valencià. Ana Zomeño ha fet prèvia- ment dos avançaments d’aquest àlbum, en la forma dels senzills ‘Tormenta definal de verano’ y ‘Un ratito’, ambdós acompanyats per videoclips. ‘De tierra y decisiones’ també porta com a sorpresa audiovisual el videoclip de‘Mentre badallem’, una cançó a l’amor primerenc i la tendresa dels moments inicials de l’enamorament. ‘Mentre badallem’ és una versió en valencià d’unestàndard de jazz de 1938, ‘Two sleepy people’, de Hoagy Carmichael.

Al nou disc, compost per deu temes, les melodies són una metàfora de la personalitat de l’autora i juguen amb els sons brasilers i la sonoritat pop amb sorpreses sonores i una destacada presència dels registres vocals privilegiats d’Ana Zomeño. Després de llançar els temes ‘Cançó de Nadal’ (2020) i ‘Bendito insomnio’ (2022), Ana Zomeño va avançar aquest treball discogràfic amb ‘Tormenta de final de verano’ al se-tembre de 2022, una cançó esperançadora que marcava la sonoritat i el to de tot el disc. Posteriorment, ‘Un ratito’ ens parlava de les xarxes de protecció i suport que teixim al nostre voltant i ho feia amb un ritme totalment ballable i juganer. Sis temes inèdits se sumenara a aquest treball, que compta també amb col.laboracions de luxe, com la participació de Neus Ferri en ‘Blau’ o de Lucía Zambudio iVersonautas en ‘Bendito insomnio’.

Com curiositat, l’última cançó del disc, ‘Mañaneo’, és una obra col.lectiva i està feta amb les col.laboracions de totes les persones que van respondre a la crida de l’artista a xarxes socials, on proposava enviar àudios i participar d’aquesta manera en el disc. ‘De tierra y decisiones’ ha estat enregistrat i produït per Blai Antoni Vañó i Hèctor Tirado i està editat per La Fera Col.lectiu Cultural.Els vídeos que acompanyen als senzills estan realitzats per Kerala Audiovisual. En aquest disc, Ana Zomeño s’envolta d’una banda amb les guitarres d’Hèctor Tirado, el baix de Paula Zambudio, els teclats i cors de Cate Giorgi i la percussió de Sergio Bisbal.

Noticias relacionadas

publica 'La pena no es cómoda'

Jimena Amarillo: un disco en tres ‘bollodramas’

Por  - 

La cantantautora valenciana Jimena Amarilo presenta su segundo disco: La pena no es cómoda, un álbum en el que habla del fantasma de tres relaciones pasadas y con el que se atreve con nuevos estilos musicales alejados del indie “ñoño”

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas