GRUPO PLAZA

ENTREVISTA 'SENSE LÍMITS' ALS DISSENYADORS Nacho Lavernia I Dani Nebot

"El mayor problema de la economía española es el ínfimo tamaño de sus empresas"

18/02/2018 - 

VALÈNCIA. Ho han tornat a fer, que diria el tòpic futbolístic. Em referisc al fet que Nacho Lavernia i Dani Nebot han tornat a treballar junts i, sí, ho han tornat a fer: han redissenyat la marca de la Generalitat valenciana. L'anterior, la que coneixíem, ha sobreviscut a 30 anys de llums i ombres. Una marca que ha posat bona cara en fotografies i decisions que no creuríeu i que ara, totalment revisada i amb un manual de marca exhaustiu donada la comunicació multi finestra, està preparada per a sobreviure altres 30 anys. Si pertoca, clar.

Dani Nebot i Nacho Lavernia són dos referents del disseny a Espanya i pertanyen a una mateixa generació. No solament com a creadors, sinó com a valencians. Premis Nacionals de Disseny dels anys 95 i 2013, respectivament, posseeixen un bagatge visual del que ens aprofitem en esta conversa on parlen dels seus orígens, que en gran mesura van ser els de la professionalització de l'ofici a València. Una xarrada distesa on comenten la influència d'Itàlia, però també les virtuts d'haver nascut i crescut en un context repressiu que els va fer inquiets.

Opinen si Pinterest és una eina, un arma o un calaix de sastre. Opinen sobre l'economia, el bon gust o sobre com ha canviat la ciutat, València, des de la qual han treballat per a clients d’arreu del món. Opinen perquè el periodista ho provoca, i potser per això ho fan tranquils, amb el semblant d'algú que ha arribat a la maduresa professional en plenitud. Hui hi ha clients i hi ha projectes, molts, però també una esquena d'assoliments: marques i productes per a l'Institut Nacional d'Estadística o el Jardí Botànic, dels Instituts Tecnològics de la Construcció, el Joguet o el Tèxtil, de la Unió de Llauradors; de Zara a Keraben o de Francis Montesinos a tants altres.

Lavernia i Nebot, valencià i barraquer, ens omplen amb esta entrevista sense límits

Escolta ací l'entrevista completa. Troba-la també a iTunes i Ivoox.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas