GRUPO PLAZA

EMPRESAS DESDE EL INTERIOR | DIRENERGY NAIX EN 2020 I OFEREIX UN SERVEI INTEGRAL 

Vall d'Alba promou la sostenibilitat amb l'impuls de l'energia solar fotovoltaica

8/10/2023 - 

CASTELLÓ. El mercat de l'energia fotovoltaica està creixent en els darrers anys. La conscienciació social davant el canvi climàtic i la possibilitat d'estalviar en la factura de la llum han fet possible l'augment de la demanda d'instal·lació de panells solars entre els particulars, i també entre les empreses. Així, cada vegada és més comú veure a les teulades de les ciutats i dels pobles la silueta de les instal·lacions fotovoltaiques. 

Dins d'aquest negoci estan Robert Esteve i Pau Miralles, dos joves que ara fa tres anys, en 2020, van emprendre i van constituir Direnergy, ubicada a la Vall d'Alba, una firma especialitzada en energia solar i en carregadors de cotxes elèctrics que vincula el medi rural amb la sostenibilitat.

Robert, de Borriol, estava treballant a Irlanda, però volia tornar a casa i Pau, de Catí, va ser acomiadat de l'empresa on treballava i muntar l'empresa era una possibilitat d'eixir de l'atur. Tot va coincidir perquè aquests dos graduats en enginyeria mecànica que es van conèixer a la universitat pogueren fer realitat la seua companya.

Fotovoltaica clau en mà

Direnergy té un factor diferenciador respecte a altres firmes del sector, explica Robert Esteve, i és que ofereix un servei integral, "de clau en mà", afirma: "És a dir, que el client no s'ha de preocupar de res des que pren la decisió de contractar la instal·lació, ja que som nosaltres els que ens encarreguem de demanar totes les subvencions, permisos, etcètera".

Les subvencions i bonificacions de les quals disposa actualment l'energia solar a la declaració de la renda i a l'IBI han fet que en els darrers anys haja un bon tiró entre els usuaris. "La demanda s'ha incrementat en els darrers anys i, sobretot, en el 2022 va haver un boom, encara que enguany s'ha alentit", explica Robert. En aquest sentit, explica el director de Direnergy, "hi ha gent que s'apunta a la moda de l'energia solar pel fet que l'autoconsum suposa un estalvi en la factura de la llum i en vora quatre anys es pot amortitzar la inversió feta, però cada vegada és més la gent que ha pres consciència de la situació i ens diu que vol deixar als seus fills i nets un planeta habitable".

Les comunitats energètiques locals, rendibles

L'energia solar és una de les opcions més eficients i sostenibles que existeix, segons argumenta Robert, que assenyala que en algunes poblacions s'han començat a implantar comunitats energètiques, un fet que beneficia als veïns que volen associar-se a la iniciativa, "i que els resulta més rendible i els fa més independents".

El fet d'instal·lar-se a la Vall d'Alba no és casual i, a més d'estar, més o menys, a mig camí entre Borriol i Catí, tant Robert com Pau van pensar en la necessitat d'enfocar el seu negoci al món rural, encara que també atenen demandes d'altres municipis, inclús d'altres províncies. Catí, Albocàsser, Benassal, Borriol, la Serratella, Vilafamés, la Pobla Tornesa, Vinaròs, Borriana, les Alqueries o Sagunt són localitats en els quals ja han deixat la seua empremta. 

Cinc treballadors i reutilització de bateries

Robert conta que l'empresa "ha crescut en els pocs anys que portem en actiu i ens hem consolidat: el primer any no vam obtindre cap benefici i ara ja som 5 persones treballant a temps complet". Un fet que reforça la idea de les possibilitats que existeixen d'emprendre a les comarques rurals i que, en aquest cas, va obtindre el premi del Move up! 2020, un programa impulsat per la Diputació de Castelló i el CEEI pel seu model innovador, ja que reutilitzen les bateries dels cotxes elèctrics per a emmagatzemar l'energia.

La seua aposta per la sostenibilitat del planeta ha influït, segons explica Robert, en què també hagen inclòs en la seua cartera de servicis la instal·lació de sistemes d'aerotèrmia, que són bombes de calor elèctriques més eficients que les calderes convencionals i que funcionen extraent l'energia ambiental que hi ha a l'aire mitjançant un cicle termodinàmic, proporcionant aire condicionat a l'estiu i calefacció a l'hivern, a més d'aigua calenta tot l'any.

Carregadors intel·ligents per a cotxes elèctrics

Un altre dels serveis que ofereix Direnergy és la instal·lació de carregadors de cotxes elèctrics per a particulars, amb models que monitoren el consum de la vivenda per a ajustar la potència de càrrega del vehicle sense sobrepassar la potència elèctrica contractada.

Robert i Pau tenen molt clar que l'energia fotovoltaica és una de les opcions més netes i asseguren que, "si tot el món tinguera instal·lacions d'energia solar a sa casa i fora autosuficient s'estalviaria molt en el transport d'energia i no serien necessàries les torres grans per a portar la llum". Un fet que està molt lluny de ser realitat si es té en compte que Alemanya, un país que no té sol tants dies com hi ha a la Península Ibèrica, té més instal·lacions fotovoltaiques que Espanya i obté deu vegades més potencia de les plaques solars.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas